Óvodánk nyerte meg 2009. májusban az Óvodai Nevelés c. szakmai folyóirat címlapjára kiírt rajzpályázatot. Nyereményünk egy 15000 Ft-os Regio játékcsomag. A rajzot Márffy Jonatán nagycsoportos óvodás készítette.


(Somogyi Hírlap 2001.)
Közlekedni tanulnak az óvodások
Az egész falu összefogására szükség volt ahhoz, hogy elkészülhessen a geszti óvodások KRESZ gyakorló pályája. A több mint százezer forintos pályát tegnap avatták fel. Ahhoz, hogy a gyermekek álma valóra válhatott, jelentős segítséget nyújtottak a szülők, akik a létesítményt társadalmi munkában építették - mondta Csapóné Nagy Bemadett óvodavezető. Hozzátette: az önkormányzat biztosította az anyagot a pályához, amelyre a Somogy Megyei Közoktatásfejlesztési Alapítványtól nyertek pénzt. Emellett a település két kerékpárt és két rollert is vásárolt a gyerekek számára, amelyet a tegnapi ünnepségen adtak át. Mint megtudtuk: a 11 jelzőtáblát a Somogy Megyei Állami Közútkezelő KhI. szántódi kirendeltsége biztosította, míg a rendőrség baleset-megelőzési bizottsága szintén felajánlott egy BMX kerékpárt, s megtervezte a pálya forgalmi rendjét.
Emellett rendelkezésre bocsátották az akkumulátoros kisjárműveket is, amelyeket nagy örömmel próbált ki a huszonhét somogygeszti óvodás.
Csapóné Nagy Bernadett elmondta: régi vágyuk vált valóra a pálya megépüléséveI, hiszen pedagógiai programjukban kiemelt teret kapott a közlekedésbiztonság oktatása. Ennek eredményét igazolja egy megyei versenyen elért harmadik helyezés is, amelyet jövőre szeretnének túlszárnyalni.